Trimbos logo

Informatie
Tips
Online cursus
E-mail deskundige
Mijn verhaal
Contact
Home
Mijn verhaal / Verhalen ouders

Huisregels KopOpOuders

Voor het plaatsen van berichten en reacties op de KopOpOuders-site gelden enkele regels:
- Plaats geen berichten die in strijd zijn met de wet
- Behandel elkaar met respect
- Help elkaar
- Niet schelden
- Niet dreigen 


ADD-ertje onder het gras
door ADD-ertje onder het gras
terug

Hallo,

Ik ben een moeder van 2 kids, een bink van 5 jaar en een prinses van 7 jaar.
Mijn hele leven lopen dingen al anders dan bij anderen, alleen heb ik er nooit een vinger op kunnen leggen wat er nu precies was, en vooral waarom niet.

Een tijd geleden vertoonde mijn zoontje vreemd gedrag en wist niet wat ik daar mee moest doen. Hij was hevig gefrustreerd en erg agressief. Nu weet ik uit ervaring dat mijn ex dit ook is, en had geen zin met een soort van junior versie van hem opgescheept te zitten (ben niet voor niets bij hem weggegaan tenslotte)

Ik heb een GZ psycholoog in de arm genomen, en deze sprak over de mogelijkheid van ADHD.
Met dit gegeven ben ik op internet gaan zoeken, misschien dat er kenmerken waren die specifiek zijn voor ADHD, maar ik niet los heb kunnen zien van mijn eigen kleine bink? Iets waar ik wat mee kan om het makkelijker te maken voor iedereen.

Echter kwam ik op de informatie van ADD terecht, en vond hier (heel eng!!!) mijn eigen gebruiksaanwijzing. Nog nooit had ik het zo concreet verwoordt gezien. Dezelfde GZ psycholoog heeft inderdaad deze diagnose bij me vastgesteld, en vanaf dat moment ga ik door het leven als een erkend ADD-er.
Of het nu op mijn pad blijft komen weet ik niet, maar heb me altijd heel erg erkend in mijn dochter van 7 jaar.
Conclusie, mijn zoontje heeft zeer waarschijnlijk ADHD maar is nog te jong om het te testen (komt in groep 3 als er meer van hem verwacht gaat worden), mijn dochter gaat getest worden op ADD en er is er zeer waarschijnlijk sprake van dyslectici (heb zelf dyscalculi), ook zal er gekeken worden of er sprake is van een faalangst.

Met mijn zoontje waar ik voor de eerste instantie hulp voor zocht gaat het goed. Ben hem meer gaan begeleiden, hij herstelt zich sneller na een woede aanval, en deze komen een heel stuk minder vaak voor.

Nu de meid en ik nog, want zelf loop ik ook dagelijks van in de normale bezigheden, en kost het me vreselijk veel moeite en energie om de dingen op de rit te krijgen en houden. Kortom, ik loop altijd achter de feiten aan, heb nooit iets echt in de hand, vergeet altijd wel wat belangrijks, begin dingen die ik niet afmaak, maak een zooi van mijn administratie, heb het huishouden totaal niet in de hand en ben regelmatig hevig gefrustreerd omdat ik de meest simpele zaken niet kan doen ondanks mijn goede wil (dat te bedenken dat ik al jaren werk als thuishulpmedewerkster, en de opleiding sociaal juridische dienstverlening heb voltooid)

Via het RIBW (sinds kort RIWIS) komt er wekelijks iemand om mijn administratie te doen, anders laat ik het gewoon liggen. Sinds kort ben ik in behandeling bij PsyQ om mijn ADHD het hoofd te kunnen bieden door overzicht en controle terug te krijgen op mijn eigen leven. Ik spring een gat in de lucht als dit zo is... geen gepieker en gepeins meer over wat nog moet waardoor ik minimaal een paar keer in de week een nacht oversla, de dingen afmaken waardoor ik energie overhou, meer ontspannen ben wat de kids uiteraard ook kunnen merken, en niet meer bijna dagelijkse woede op mezelf omdat ik me er niet bij neer kan leggen.

Tja, een ADHD er zal ik altijd blijven, ik zal nooit kunnen leven zonder agenda of geheugensteuntjes, zal niet het perfecte huisvrouwtje worden, zal altijd mezelf nu en dan moeten toestaan heerlijk gedachteloos gedreven door de adhd te fröbelen of freewheelen op zijn tijd... so what??

Ik wil gewoon het grootste deel van de regie van mijn eigen doen en laten (mijn hele leven dus) in eigen hand hebben. Sta aan het begin van een lange weg, dat weet ik, maar ben zeker gemotiveerd veranderingen aan te brengen zodat het allemaal verbeterd!!!!

Groetjes ADD-er (tje onder het gras)


0 reacties >>
plaats reactie

Direct aanmelden voor

Online cursus
E-mailen

met een deskundige
Nieuw!

Zelfhulpcursus
Download
Folder
folder
Bekijk
Filmpjes
psychische problemen
verslaving

sluiten