single.php

Ervaringen

De online praktische cursus biedt informatie, oefeningen en tips hoe je als ouder, ondanks je problemen, een goede ouder voor je kind kan zijn. Er is ook ruimte om ervaringen uit te wisselen met elkaar.

“Na het volgen van de cursus zeg ik niet alleen maar ‘nee’ meer tegen mijn kind. Ik zeg ook waarom hij iets niet mag of ga in overleg om tot een compromis te komen.”

“Hoewel het al een jaar geleden is dat ik meedeed aan de online cursus, pas ik de adviezen nog steeds toe. Met name de ‘ik-boodschap’ en het actief luisteren naar mijn kinderen hebben mij geholpen.”

“Vroeger legde ik mijn zoontje niks uit, omdat ik dacht dat hij het toch niet zou begrijpen. Tijdens de online cursus kreeg ik tips om mijn problemen in kindertaal uit te leggen. En het werkt!”

“Door de cursus kwam ik erachter dat mijn dochter een verzorgende rol op zich neemt als ik niet lekker in mijn vel zit. Nu weet ik haar op de juiste manier te benaderen en geef ik haar de mogelijkheid om gewoon kind te zijn.”

“Na het volgen van de online cursus KopOpOuders is mijn zelfvertrouwen langzaam gegroeid. Ook in mijn rol als moeder voel ik mij steeds zekerder. Ik durf meer op mijn eigen indrukken en ideeën te vertrouwen. En wat lol te maken.”

“Door de cursus ben ik erachter gekomen dat ik niet de enige ouder ben, die moeite heeft met de opvoeding van mijn kinderen. Het idee dat er andere ouders in eenzelfde situatie zitten, gaf mij veel steun.”

“Door de cursus werd ik me ervan bewust dat als er spanningen in huis zijn, mijn kinderen daar ieder op hun eigen manier op reageren. Ik geef ze nu extra individuele aandacht. Dan voelen ze zich begrepen.”

“Sinds ik heb meegedaan aan de online cursus heeft mijn dochter minder driftbuien. Ze ziet zelfs wanneer ik het een keer niet kan opbrengen iets leuks met haar te doen. ‘Je bent moe hè, mamma’, zegt ze dan.”

“Toen ik begon met de cursus geloofde ik niet dat de nieuwe manieren om mijn kind te benaderen, zouden helpen. De huiswerkopdrachten stimuleren je om ze toch uit te proberen. Het gaf mij een kick om te merken dat ze toch werken!”

Twijfel je of de cursus wat voor jou is? Stel je vragen aan een deskundige.

Scroll naar top