single.php

Algemeen

Iedereen kan psychische of verslavingsproblemen krijgen, ook jij als ouder. Je kan bijvoorbeeld overspannen raken, je depressief of angstig voelen, moeite hebben met sociaal contact, of een verslaving ontwikkelen. Het kan daardoor zijn dat je weinig geduld hebt met je kind die steeds jouw aandacht vraagt. Of dat je woedend naar hem of haar uitvalt. Misschien laat je in huis veel aan je kinderen over, bijvoorbeeld het koken of de was. Of het lukt je niet om de aandacht te geven aan je kind omdat je te moe bent. Nederland telt jaarlijks 405.000 ouders met een psychische ziekte of verslavingsproblemen. Dat is nog een onderschatting. Je bent dus zeker niet de enige.

Deze site is er om je een steuntje in de rug te geven. Om je te laten zien dat je, ondanks je problemen, veel kan doen voor het welzijn van je kind. Bedenk dat je niet alles in een keer in de praktijk kan brengen. Het gaat erom dat je goed genoeg ouder kunt zijn.

Er staan veel vragen en ervaringen van andere ouders op deze website. Misschien herken je jezelf erin of stelt het gerust om te zien dan andere ouders met dezelfde vragen zitten. Wil je hier meer over horen en lezen? Dat kan via de zelfhulpcursus en uiteraard door je aan te melden voor de online groepscursus.

‘Als ik teveel gedronken heb, heb ik een kort lontje en kan ik snel boos worden op mijn kinderen. Ik voel me daar later vaak schuldig over. Ik zou het wel anders willen, maar het lukt me niet.’ (Joost, 48 jaar)

‘Ik voel me vaak een slechte ouder: mijn kind huilt zoveel. Ik weet niet wat ik daarmee aan moet. Zeker niet als het al zo’n warboel in m’n hoofd is.’ (Bram, 39 jaar)

‘Mijn zoon van 7 jaar is erg druk. Ik word daar heel moe van. Soms word ik boos op hem. Hij heeft grenzen nodig zeggen ze. Maar ik vraag me af wat ik dan moet doen.’ (Meryem, 28 jaar)

Scroll naar top