single.php

Algemeen

Alle ouders hebben wel eens behoefte aan wat hulp of advies bij de opvoeding van hun kinderen. Zeker als je worstelt met psychische of verslavingsproblemen, kan praktische hulp of advies prettig zijn. Dat is heel begrijpelijk en daar hoef je je niet voor te schamen of schuldig over te voelen. Er bestaan verschillende soorten hulpmogelijkheden, zowel voor jou als speciaal voor je kind.  

Wanneer is het nodig om hulp te zoeken?

Misschien herken je je hierin? Je hebt te weinig geduld als je kind steeds jouw aandacht vraagt. Of je wordt boos en valt naar je kind uit, terwijl je dat niet wilt. Misschien laat je in huis veel aan je kinderen over. Je bent zo met je eigen problemen bezig dat het niet lukt om te koken of de was te doen. En je brengt veel tijd in bed door.

Als je merkt dat je het opvoeden niet allemaal zelf kunt, is het nodig om hulp te zoeken. Jij bent tenslotte verantwoordelijk voor het welzijn van jouw kinderen. Geef bij je hulpverlener of huisarts aan dat je hulp nodig hebt bij de opvoeding. Dit kan een lastige stap zijn. Misschien heb je het gevoel dat je faalt. Maar door hulp te zoeken laat je juist zien dat je het beste met je kind voor hebt. Het getuigt van inzet en verantwoordelijkheidsgevoel! Je hulpverlener of huisarts kan met jou bekijken waar en door wie je het best geholpen en gesteund kunt worden.

Scroll naar top