single.php

Algemeen

Als partner van een ouder met problemen kan je een belangrijke, ondersteunende rol vervullen. Op de momenten dat je partner zich kwetsbaar voelt, kan hij of zij jouw steun goed gebruiken. Jouw aanwezigheid en hulp is daarom belangrijk. Daarbij is het wel enorm belangrijk dat je je eigen grenzen bewaakt en niet teveel van jezelf verlangt. Jij kan je partner helpen, maar niet verlossen van zijn psychische of verslavingsproblemen. Je helpt het meeste door goed op jezelf te passen en samen met je partner de juiste hulp te zoeken.

Vind je het lastig om te bedenken wat je kan doen? Of hoe je dit kunt aanpakken? Vraag je partner dan hoe hij of zij graag wil dat jij hem of haar ondersteunt. Vraag eventueel ook – met toestemming van je partner – aan de hulpverlener van je partner wat je kan doen om te helpen. Vergeet dan niet om na te gaan of je partner daar hetzelfde over denkt.  

Op deze pagina’s lees je een aantal dingen waar je nog meer aan kan denken om je partner te helpen. Verderop vind je tips om je kind te helpen.

Scroll naar top