single.php

Jezelf wegcijferen

Soms moet je je in allerlei bochten wringen om passend in te spelen op de ziekte of verslaving van je partner. Je probeert sterk te zijn. Ook op momenten dat je eigenlijk zelf steun nodig hebt. Wanneer je emoties voelt, kun je die niet altijd op je eigen manier uiten bij je partner. Je wilt hem of haar niet belasten. Het is echter belangrijk dat je ook goed voor jezelf zorgt. Want ook jij mag momenten hebben dat je er even doorheen zit of het even niet kan opbrengen om voor iedereen klaar te staan. Het is belangrijk dat je dan weet bij wie je terecht kan. Vooral wanneer je eigen partner niet in staat is om die steun te bieden.

Ondersteuning zoeken betekent niet dat je twijfelt aan je relatie. In de meeste gevallen willen partners van ouders met psychische problemen of een verslaving juist doorgaan met hun relatie. Steun is nodig om zelf overeind te blijven staan en de draad weer op te kunnen pakken.  Op die manier kun je ook je partner en kinderen het best ondersteunen.

Ook kan het zijn dat je niet of nauwelijks meer toe komt aan je hobby’s of andere activiteiten waar je plezier en ontspanning uit haalt. Het doen van hobby’s en plezierige activiteiten is wel nodig om je te kunnen opladen. Je leest hierover meer onder Hoe zorg je goed voor jezelf?

Scroll naar top