single.php
. . . Waar kan je als partner tegenaan lopen Tegenstrijdige gevoelens en twijfels

Tegenstrijdige gevoelens en twijfels

“Ik was woedend op mijn vriend toen ik merkte dat hij stiekem weer drank had gekocht, ondanks zijn beloftes. Ik kon me niet beheersen en schold hem uit, waar mijn vijfjarige dochtertje bij was. Hij wist niks terug te zeggen en liep de kamer uit. Ik trilde nog van boosheid toen ik op de bank ging zitten. Mijn dochtertje kwam met grote ogen naar me toe en zei: ‘Papa is wel lief toch?!’ Wat moest ik zeggen? Ik voelde me boos, maar natuurlijk zei ik tegen haar dat papa wel lief was.” (Esmee, 27 jaar)

Het is verwarrend en lastig als je heel veel houdt van je partner en je tegelijkertijd zo vaak boos, beschaamd of verdrietig kan voelen door hem of haar. Deze tegenstrijdige gevoelens verhogen het gevoel van spanning en stress. Ook als je naar je kinderen of anderen de schijn wil ophouden en je je niet helemaal durft uit te spreken.  Langdurige stress kan leiden tot problemen op psychisch of lichamelijk gebied. Zoek op tijd hulp om (ergere) psychische of somatische klachten te voorkomen. Het is geen zwakte om hulp te zoeken. Het is juist sterk om zelf in te zien dat je niet alles alleen hoeft op te lossen.

Het kan zijn dat je twijfels hebt over je relatie. Je vraagt je misschien af hoe het verder moet. En of je verder kunt en wilt. Twijfels geven aan hoe moeilijk je het hebt. Vaak hebben twijfels niet direct met de relatie te maken, maar meer met de omstandigheden. Probeer dit bespreekbaar te maken met je partner, praat erover met vertrouwde personen in je omgeving of zoek hulp en ondersteuning.

Scroll naar top