single.php
[responsivevoice_button voice="UK English Female" buttontext="Listen to Post"]

Verdriet en boosheid

Je voelt je verdrietig omdat je partner zoveel problemen heeft. Je gunt je partner een gelukkig leven. Je voelt bovendien verdriet als je denkt aan je eigen leven. Je had je dit heel anders voorgesteld. Soms wil je daar niet aan toegeven. Eigenlijk voel je je schuldig over deze gedachten.

Lars (46 jaar) zegt daarover: “Ja, ik voel me schuldig, maar vooral ook alleen. Ik denk steeds dat ik de enige ben met die gedachten. Ik voel me machteloos, hulpeloos en een slechte partner.

Tegelijkertijd kan je ook enorm boos zijn. Vaak vanuit een gevoel van onmacht of uit frustratie over de situatie die maar niet lijkt te verbeteren. En dat mag. Hoe lastig die moeilijke momenten ook zijn, probeer je partner niet af te kraken of te veroordelen in het bijzijn van je kinderen. Kinderen blijven vaak loyaal naar beide ouders. Het is voor hen lastig en verdrietig als ze het gevoel krijgen te moeten kiezen. Wel is het belangrijk om steun te vinden in je omgeving, want het is beter om er niet alleen mee te blijven lopen. Je leest hierover onder Waar vind je hulp?

“Mijn man blowt regelmatig en drinkt ook veel te veel. Ik merk het altijd meteen als hij teveel gedronken heeft. Hij schreeuwt tegen onze kinderen en roept de naarste dingen. Ik word dan heel boos. Op dat moment kan ik beter niet tegen hem in gaan, het heeft dan toch geen zin. Als de kinderen op school zijn hebben we er vaak ruzie over. Ik wil dat hij stopt met blowen en drinken. Hij zegt dat het allemaal wel meevalt en praat het allemaal goed.” (Jennifer, 35 jaar)

Scroll naar top